Jasper op Jupiter

Jasper op Jupiter, is de debuutroman van het jonge schrijftalent F. Harrewar. Toen ze tien was is ze begonnen, en toen ze dertien was, was het eindelijk af! De oma van F. Harrewar (oma B) heeft de prachtige omslag gemaakt.

Samenvatting:

Jasper Welling woont met zijn ouders in een huis langs de weg in het dorp Nuberin. Jasper heeft een geheim: soms is hij proefpersoon voor de meest bizarre uitvindingen van professor Flop.
Jasper mag een tijdmachine testen. Hij belandt in het jaar 3000. Al snel komt hij erachter dat hij een groot stuk geschiedenis is. Er zijn helaas ook mensen die minder blij zijn met hem. Ze zijn bang voor hem, ze willen hem dood, gevangen nemen of, de mensen die wel blij zijn met hem, gewoon voor bij de verzameling.
Gelukkig komt hij Fenny tegen. Samen met haar broertje Zolany en haar ouders gaat hij naar Jupiter. Samen met Fenny s vrienden bezoeken ze de Rode Vlek. Ze worden opgeslokt door de Rode Vlek en aan de andere kant weer uitgespuugd. Dit is het gebied van de Kayamants, het resultaat van het project “Dierengedachten”.
In eerste instantie willen ze meteen weer teruggaan, maar Zolany wordt ontvoerd door één van de Kayamants.
Elsa, een vriendin van Fenny, heeft een handtas vol handige spulletjes. Ze besluiten Zolany te gaan redden…

‘Jasper op Jupiter’ (158 pagina’s) is in augustus 2013 gepubliceerd via Brave New Books en verkrijgbaar in alle boekwinkels. Het boek is ook te lenen in de Utrechtse Bibliotheken

Paperback € 16,40 ISBN 978 94 021 0624 4 / e-book € 4,95 ISBN 978 94 021 0679 4